#Okulary #Oprawki #Suplementy
Add your content here
UTW

Prolab glukoza Smak Cytrynowo Miętowy 75g

4,44

Glukoza o smaku cytrynowo-miętowym, do postępowania dietetycznego w celu wykonania doustnego testu tolerancji glukozy (krzywej cukrowej), w stanach niedoboru węglowodanów, stanach wyczerpania, np. po długotrwałym wysiłku fizycznym, w stanach hipoglikemii u pacjentów z rozpoznaną cukrzycą (np. przy przedawkowaniu insuliny).Zastosowanie: stany niedoboru węglowodanów, stany wyczerpania, stany hipoglikemii u pacjentów z rozpoznaną cukrzycą.Zalecane spożycie: doustny test tolerancji glukozy: po wykonaniu oznaczenia glukozy we krwi na czczo, 75g glukozy (zawartość całego opakowania) rozpuścić w szklance wody (200 – 300ml), roztwór wypić w ciągu 3-5 minut. Następne oznaczenie glukozy wykonuje się po 120 minutach. W stanach wyczerpania, po wysiłku: można przyjąć łyżeczkę do kilku łyżeczek glukozy (5g – 20g).Składniki: gukoza, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, naturalny aromat miętowy.100ml produktu gotowego do spożycia zawiera:- wartość energetyczna 1544kJ/363kcal;- tłuszcze 0,0g (W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0g), węglowodany 91g (w tym: cukry 91g), białko 0,0g, sól 0,26g;1 opakowanie zawiera:- wartość energetyczna 1158kJ/272kcal;- tłuszcze 0,0g (W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0g), węglowodany 68,3g (w tym: cukry 9168,3g), białko 0,0g, sól 0,26g;Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu. Zespół złego wchłaniania glukozy-galaktozy.Ważne informacje: Produkt powinien być przyjmowany pod nadzorem lekarza, szczególnie w przypadku osób z cukrzycą.Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.Produkt nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia.Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze do 25 stopni Celsjusza.Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.Masa netto: 75g.Producent:Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne „PROLAB” sp. z o.o.,ul. Przemysłowa 3,89-100 Nakło nad Notecią.

Prolab

infanrix hexa 6w1, lenonki okulary, targ sienny 7, tesco malbork

yyyyy